Cookie Consent by Free Privacy Policy website

RITA, SANTA

 

Paratge característic de la zona de Valldeix, identificat sobretot per l’ existència d’ una ermita que en el segle XVIII era coneguda amb el nom de Sant Sadurní i Santa Rita. L’ edifici definitiu avui existent que és de 1873 [1], va ser dedicat exclusivament a Santa Rita i es va inaugurar el 22 de maig d’ aquest any esmentat, festivitat d’ aquesta santa.[2] L’ altar major, el de Sant Roc i un altre dedicat a Sant Ponç, des del 1889, eren els tres altars existents. A l’ altar major, la imatge de Santa Rita ocupa el lloc preferent i la de Sant Sadurní una petita fornícula.[3]

L’ ermita de Santa Rita queda exactament situada a un centenar de metres de la riera que baixa de Can Bruguera i que, després d´ajuntar-se amb els torrents de Can Flaquer, de Can Marquès i de Ca l’ Ametller... forma la denominada Riera de Valldeix.[4] El denominat Camí de Santa Rita començaria al Camí de Canyamars o de Can Bruguera i aniria fins al Camí de Can Cabot.

A prop de l’ ermita, en plànols de principis del segle XX, s’ hi localitzen el Mas Ribas, Can Marquès, Ca l’ Ametller i Can Torres.

 

 

 



[1] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2767

[2] http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_8715

[3] GRUP LLAVOR: “Fonts. Itineraris…”. Op. Cit. Pàg. 230.

[4]ALMERICH I PADRÓ, Paulina: “Les ermites del Maresme”. Associació Cultural Vallgorguina. Vallgorguina 2000. Pàg 42.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs