ROVIRA, CAN

 

És una casa de pagès possiblement edificada al segle XVIII –un document de l’ època parla de la masia Rovira Escolà- amb modificacions al XX. D’ arquitectura tradicional popular, queda al nord del nucli de Canyamars, a sobre de l’ Església, a prop de Can Llauger i al Veïnat Pedró. [1] Els darrers masovers foren el matrimoni Oliveras-Llobet. Posteriorment Can Rovira fou venuda a Antoni Estevadeordal.

 

// Can Rovira és també una casa de pagès situada al costat del Torrent de Can Bruguera, al peu de la Urbanització La Cornisa. La seva adreça és Veïnat de Valldeix s/n. Forma part del catàleg o Pla Especial de Conservació i Ordenació de Masiers i Finques Rústiques elaborat per l’ Ajuntament de Mataró (2015).[2]

 

// Els Mobles Rovira –també Can Rovira- estaven situats al carrer d’ Argentona 77, a poca distància del Torrent i a la vorera de la banda de mar.

 

// I encara, Can Rovira és una casa situada no pas lluny de les instal.lacions del Club de Tennis Mataró, pràcticament a l’ encreuament de la Carretera de Mata i l’ accés a l’ Autopista o a la Variant de la N-II, en aquell sector.

 

 

 [1] http://www.diba.cat/documents/429042/371a3070-5495-4d36-9489-5c06bc97a028. Veure fitxa 119.

[2] http://www.mataro.cat/portal/ca/urbanisme/documents/pe047_2.html. Veure fitxa núm. 193.