Cookie Consent by Free Privacy Policy website

SALESIANS, ELS

 

Edifici característic que es troba a l’ Avinguda Puig i Cadafalch, l’ antiga carretera de Mataró a Granollers, ja pràcticament al barri de Cerdanyola. Té el seu origen [1] en la creació d’ uns tallers per a la formació de nois pertanyents a classes necessitades que no va arribar a bon terme per la mort del seu promotor Antoni Cuyàs i Sampere.[2]

Avui [3] el Col.legi Salesià de Sant Antoni de Padua (1905) és una escola concertada, d’ orientació religiosa, que acull alumnes dels nivells de Primària, Secundària Obligatòria i Batxillerats. [4] També, seguint una tradició pròpia que enllaça amb els orígens salesians, l’ escola realitza avui diferents cursos de formació professional i altres dedicats a persones adults que no han finalitzat els estudis elementals i Programes de Formació i Inserció. [5] Durant molts anys va ser internat.

 

 

 [1] http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_8679

[2] ALBERDI, Ramon: “Salesians.-Mataró. Cent anys educant. 1905-2005”.Obra Salesiana de Mataró. Mataró, 2005.

[3] En temps de la Segona República, el Col.legi Salesià seria la Mútua de Sant Antoni de Pàdua. Altres escoles religioses masculines mataronines també tindrien canvi de nom: Santa Anna seria La Mútua Calassanç Vives, els Maristes serien Valldemia S.A. i els Salesians, la Mútua de Sant Antoni de Pàdua. I, pel que fa a les escoles femenines, el Cor de Maria es convertiria en Mútua Escolar Prat de la Riba, les Concepcionistes seran la Mútua Escolar Carme Gibert, les franceses la Mútua Escolar Ramon Llull i la Coma la Mútua Escolar Dr. Valdé.

[4] http://mataro.salesians.cat/

[5] www.salesiansmataro.cat

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs