SANFELIU, CAN

 

Casa senyorial de la Riera, que correspon als números 87, 89 i 91. Es tracta d’ un edifici de tendència neoclàssica, de mitjans del segle XX, residència d’ Antoni Sanfeliu Regàs, industrial (mort el 1994, als 84 anys) i de la seva esposa Joaquima Castellà i Llinàs. Originaris de Nalec (a la comarca de l’ Urgell), els seus descendents formarien part de la xarxa empresarial mataronina del món del tèxtil, primordialment de les empreses Manufactures Gassol i Manufactures Canyamars.

Avui, a la planta baixa d’ aquest edifici de la Riera, a més de la porta d’ accés als pisos, s’ hi localitzen la Granja Caralt i la perfumeria Druni.

 

// Can Sanfeliu és també el nom d’ una casa del Passeig del Baró de Viver, a Argentona, cantonada amb el carrer Bellavista.

 

// I encara, Can Sanfeliu és també un conegut habitatge que queda a Canyamars En serien propietaris Antoni Sanfeliu i Aymar i la seva esposa Caterina Vila i Picó, a la vegada empresaris de Manufactures Cañamás, instal.lada al nucli de la mateixa població. [1]

 

 

 [1] http://silvermo.blog.pangea.org/2011/11/29/manufacturas-canyamars-s-a-parte-ii/