SERENETA, CAN

 

Quedava situada a les Hortes de la carretera de Barcelona, al peu de la carretera N-II, al Pla d’ en Boet.

Josep Lleonart i Puig –que va morir el 1974, als 74 anys- n’ era el propietari. Josep estava casat amb Francesca Itxart i Escorsa, morta el 1983, als 77. Fills seus van ser Dolors, Rita, Josepa i Ramon.

Altres cases de pagès de la zona, dedicades a l’ horticultura, eren Can Batlle, Can Lleonart, Can Marcé, Cal Trucu, Cal Trissac, Can Rafael, Cal Gravat i la Torre Llauder, prou coneguda. Avui és tota una zona industrial.

 

// Una altra casa, coneguda com Can Sereneta, quedava a Cerdanyola, entre els carrers de la Gatassa i Maria Auxiliadora. En un cantó de la finca s’ hi edificà després la Parròquia de Maria Auxiliadora. També va ser anomenada Can Vilajoana, pel nom del que en seria després propietari, Joan Vilajoana Expósito, un pagès de Santa Maria de Palautordera que va comprar el terreny.

 

// També era conegut per Can Sereneta una botiga de begudes, coneguda a la vegada com Ca l’ Ànima, que estava situada al carrer d’ Isern, cantonada amb el carrer de Milans.[1]

 

 

 [1] Altres botigues de begudes de Mataró, a la primera meitat del segle XX, eren Can Giravolts i Can Peret del Sant Cristo (al Ravalet), Can Pelegrí (a l’ entrada del carrer de Sant Ramon), Can March (a la cantonada del carrer d’ Argentona i el de Sant Pau), Can Nong-Nang (a la part de baix del carrer d’ Argentona), Ca la Rita (al Torrent), Can Carbó (al carrer de Lepant) o Can Graupera (al final de la Riera).