Cookie Consent by Free Privacy Policy website

SERRALADA LITORAL

 

La Serralada Litoral Catalana és una unitat de relleu de Catalunya. Forma part de les Serralades Costaneres. Se situa en paral·lel a la costa. L'eix principal discorre entre el riu Foix i el golf de Roses.

De nord a sud, la Serralada Litoral comprèn les serres del Montgrí, les Gavarres, el Massís de l'Ardenya, la Serra de Marina, el Montnegre, el Corredor, Sant Mateu (trams que correspondrien als entorns de Mataró), la Serra de la Conreria, Collserola, el Garraf.

Situades a la vora de la costa, les serres de los Dedalts, les Moles del Taix, i la Serra de la Mar del conjunt de Muntanyes de Tivissa-Vandellòs són en realitat una prolongació meridional de la Serralada Litoral, però s'inclouen a la Serralada Prelitoral a causa de la continuïtat amb aquesta. Finalment cal mencionar la Serra del Montsià, situada a l'extrem sud al litoral mateix.

El denominat Parc de la Serralada Litoral, després de l'ampliació aprovada pel Govern de la Generalitat el 9 d'abril de 2013, protegeix 7.400 hectàrees, que inclouen part dels termes municipals d'Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Premià de Dalt, La Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. Geogràficament, la zona correspon a l'extrem nord de la Serralada de Marina. L'altitud màxima del parc és el Turó de Céllecs que té 534 metres.

 

 

 

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs