SPÀ, FARMÀCIA

 

De la nissaga d'apotecaris [1] iniciada per Pere Thomàs i Portell, Francesc d'Assís es casà amb Mercè Tunyí i Torner, essent pares de Ramon, casat amb Carme Vera i Martínez ; de Francesc, casat amb Maria Serra i Fuster; de Miquel; d' Antoni, marit de Mercè de Ayguavives; de Teresa Mª; de Maria, esposa d' Antoni de Moragas i Gallissà (conegut arquitecte de Barcelona); de Joaquim, (President del C.D. Mataró), que es casaria amb Mercè, primer, i després amb Montserrat Matas i Vallmajor, i, en darrer terme, de Montserrat, esposa de Josep Manté i Rovira.

La Farmàcia Spà [2], situada a la Plaça de Santa Maria, és una de les més antigues [3] i més conegudes de Mataró. [4]

 

 

 [1] REIXACH I PUIG, Ramon: “Els pares de la República. El patriciat a la Catalunya urbana moderna. Mataró, s. XV-XVIII”. Op. Cit. pàg. 379.

[2] http://www.mataro.cat/web/portal/ca/campanya/OpenPuigiCadafalch/documents/48hOPEN_llibret.pdf

(pàgs. 62 i 63).

[3] Una relació de les farmàcies mataronines es pot trobar a: http://www.guiacapgrosdemataro.com/Farmacies-i-serveis-farmaceutics-3899.html

[4] Altres farmàcies del seu temps van ser la de la mateixa família Spà (abans situada a la Riera 43), la Farmàcia Arenas (Plaça de Cuba 4), la Ravell (al carrer de Sant Josep, cantonada amb el carrer d’ en Molas), la Sanglas (coneguda com la farmàcia del metge Barba, també al carrer de Sant Josep, entre la Muralla i la Plaça actual de les Tereses), la Pascual (a la cantonada del carrer Nou amb la Riera), la Camín (al xamfrà del carrers Santa Maria i Pujol), la del Dr. Borda (a la Rambla) o la Vilardell (al Camí Ral).