Cookie Consent by Free Privacy Policy website

TELEFÓNICA NACIONAL DE ESPAÑA, COMPANYIA

 

Com a xarxa interurbana de telèfons tenia la seva seu a la Rambla de Castelar núm. 32 (actual Rambla), als anys trenta del passat segle XX.

Més tard, la seu de la Telefònica es va instal.lar a la Baixada de Santa Anna, primer, i al Camí del Mig, després. I, encara més tard, la seu mataronina de l’ empresa estaria situada a l’ Avinguda Lluís Companys 1-3.

Poc temps després de la seva creació (1924) la Compañia Peninsular de Telèfons va adquirir les xarxes de Madrid, Bilbao, Santander, Saragossa, Sabadell i Mataró. Amb això s'assegurava la interconnexió, amb xarxes que s’ anirien incrementant paulatinament. Entre 1906-1907 es va aconseguir connectar la xarxa urbana i la xarxa interurbana.

Al 1990 va ser denominada Telefónica S.A. i, des del 2010, la marca Telefónica es reserva exclusivament per al paper institucional de l’ empresa. Per a qüestions de comercialització de serveis i productes de l’ empresa, la companyia té tres marques principals: Movistar (per a Espanya i Hispanoamèrica), O2 (per a la resta d’ Europa) i Vivo (per al Brasil).

 

 

 

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs