Cookie Consent by Free Privacy Policy website

UNITEX, LABORATORIS

 

Estructurats en forma de Societat Anònima, aquests laboratoris farmacèutics estaven situats a la cantonada de la Ronda Alfons XII i el carrer Castaños 71. [1] Foren creats l’ any 1934 per Gerard Coll i l’ antic edifici es trobava entre el que és ara la Nacional –II i ls viers del tren, entre el Torrent de la Gatassa i el carrer Ictíneo. Al cap d’ una vintena d’ anys un producte seu es va popularitzar de forma extraordinària: les denominades “Tiritas”. Per als Laboratoris Unitext i concretament en aquesta faceta de la fabricació de les tiretes treballava l’ empresa de Francesc Lloveras i Planet.

Al 1988 es va connectar amb l’ empresa alemanya Paul Hartmann AG, que adquiria els laboratoris mataronins, adoptant l’ empresa resultant el nom d’ Unitex-Harmann.

A principis de l’ actual segle aquests laboratoris tenien uns 250 treballadors. I la seva planta es troba ara al carrer Carrasco i Formiguera núm. 48, de Mataró, a la part més occidental del denominat Pla d’ en Boet.[2]

 

 

 [1] LLEONART, Pere: “Mataró, 1990. Una perspectiva socioeconòmica de la ciutat”. Ajuntament de Mataró. Gràfiques Tria. Mataró, 1983. Pàg. 91.

[2] http://www.es.hartmann.info/

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs