Cookie Consent by Free Privacy Policy website

VERDAD, LA

 

Cafè que, a les primeres dècades del segle XX, hi havia al carrer del Beat Oriol. Al mateix carrer s’ hi trobava La Moderna Fraternitat i, no pas lluny, a la Plaça de Cuba, Can Generós, el Cafè de l’ Antiga Fraternitat i el de la Unió.

A la zona centre del Mataró de llavors eren molt coneguts La Cubana o el de la Paperina (al carrer de Sant Joaquim); Ca l’ Anton (ubicat al principi del que és ara el carrer d’ Argentona, començant per la Riera); el Cafè del Fènix (a la Riera, a l’ antiga Casa Baró, on hi hagué el Cinema Modern); el Cafè del Centre Republicà i Federal (que estava en un pis del costat i que després es traslladà a la Rambla); el del Centro Liberal Dinástico (al local que havia ocupat l’ Ateneu Obrer i on després es situaria la CNS, dels sindicat franquista); el Cafè del Ninot (al carrer del Parc); el Centre Carlista (del carrer Nou, més tard centre d’ agricultors, de la Unió Excursionista de Catalunya i ara centre mèdic) o l’ Esport Mataroní (abans Cafè del Siglo, de la Rambla). [1]

 

 

 [1] Veure “La ciutat en el record” (III), de Ramon Salas i Oliveras, publicat a FULLS/ 94, del Museu Arxiu de Santa Maria. Pàgs. 38-43. Mataró, 1999.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs