Cookie Consent by Free Privacy Policy website

VIA MARINA DEL CAMÍ DE SANT JAUME

 

Denominació atribuïda al tram maresmenc del clàssic Camí de Sant Jaume o de Santiago de Compostel.la i que coincidiria a grans trets amb el recorregut de l’ antiga Via Augusta de l’ època romana, que unia les diferents localitats maresmenques, des de Malgrat a Montgat.

Es tracta d’ una iniciativa promoguda per l’ Associació Gerunda, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, i per els ajuntaments de la comarca del Maresme, agrupats en el corresponent Consell Comarcal. De caràcter eminentment turístic, la iniciativa compta també amb la col.laboració de l’ Església i particularment de les diòcesis de Girona i Barcelona, ja que la comarca, pel que fa a demarcacions eclesiàstiques, queda dividida des de fa segles entre els àmbits territorials d’ aquests dos bisbats. La Via Marina contempla també la possibilitat de connectar amb altres rutes de l’ interior de Catalunya, concretament a través de l’ antiga Via Sèrgia, que connectava Mataró amb Granollers en temps dels romans.

La inauguració oficial d’ aquesta Via Marina va tenir lloc el mes d’ abril del 2018, amb diferents actes i celebracions populars i religioses. Actualment no està senyalitzada però és objectiu que ho sigui en un termini relativament breu.

 

 

 

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs