Cookie Consent by Free Privacy Policy website

ZARAGOZA, PINTOR

 

Estava a la cantonada de la Rambla amb el carrer de Santa Marta. Fill de Josep Zaragoza i Rosell (1883-1949) [1], mestre pintor, i de Dolors Mach i Julià [2], va ser Marc Zaragoza i Mach, que es va casar amb Josefa Cors i Bernadó [3].

Marc va ser pintor i decorador, professor d'una particular Acadèmia de Dibuix, que tenia el seu taller –des del 1955- al Camí Ral i que havia estat un dels fundadors de la primera Associació de Pessebristes de Mataró, el 1935. També va ser escollit President de l' Associació d' Antics Alumnes dels Maristes. Nascut el 1908, va morir al 1956.

Germà de Marc seria Josep, que es va casar amb Beatriu Vicente i Anadón [4]. Fills seus serien Josep (mort el 2011, als 67 anys), Marc, Dolors i Jordi. Josep Zaragoza i Mach va morir el 1969, als 51 anys.

 

 

 



[1] Germà de Josep seria Isabel (morta el 1960, als 87 anys), muller de Salvador Benet, més coneguda popularment com "Doña Isabelita", professora que tenia la seva escola al carrer de Fray Luís de León i que va ser Directora del Col.legi de Ntra. Sra. de la Mercè. Josep i Isabel Zaragoza i Rosell eren fills de Marc Zaragoza i Zaragoza i de Magdalena Rosell i Gual.

A la mort d’ Isabel va quedar-se amb l'escola Neus Gallego, molt afeccionada a la música (morta el 2008), que era la seva auxiliar i que va exercir també com a professora al carrer de Mata.

[2] Germans de Dolors van ser Joan i Esteve.

[3] Germanes de Josefa, que era filla de Josep Cors i Rosselló, als 66 anys, germà de Pere i de Maria, i de Dolors Bernardo i Mora, serien Montserrat i Maria, muller d’ Enrique Marañón de Dueñas.

[4] Una germana de Beatriu va ser Adoració, que morí el 1999, als 85 anys.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs